Dålig uppdatering
Kolhydrater & förkylningsvirus
Från i måndags har vi nu "börjat" äta vanligt igen. Jag var överlycklig över att få lägga till en macka till frukost, men den känslan varade inte länge, efter två tuggor var jag inte sugen längre vilket var en besvikelse. Jag passade på att ta sylt i filen eftersom jag inte hade hunnit köpa hem yoghurt. Efter frukosten provade jag två efterlängtade godisar som jag märkte att jag inte heller var riktigt sugen på utan åt bara för att jag fick. Resten av dagen hade jag väldigt ont i magen. Försökte äta på max på eftermiddagen men kunde inte få i mig de tunna potatisbitarna som i vanliga fall smakar väldigt bra. Hamburgaren fick jag i mig med nöd och näppe. Första frukten på flera veckor blev en persika. Lite mer godis samt mörk choklad på kvällskvisten när jag skulle plugga blev som grädden på mosen - alldeles för mycket. Jag hade som kramp i magen hela natten. Igår undvek jag macka till frukost men åt resten som vanligt. Potatisbullar till lunch gick inte att motså, så bara lite pasta åt jag till köttgrytan till middag. Idag har jag hållt mig väldigt mycket från kolhydrater för att succesivt övergå till vanlig kost.
Tidigare i höst, eller framförallt för 2-3 veckor sedan var i stort sett alla mer eller mindre förkyld, däremot inte vi. Jag tror att åtmindstånde jag smittades av viruset fast det kunde inte ta fart då, utan det började i måndagas lite lätt. Innan träningen igårkväll kände jag lite grann i halsen men som vanligt så tänker man att det inte är någon fara. Imorse när jag vaknade väste jag istället för pratade samt att halsen river och det småbrinner i bakre gommen. Hosta har jag, men inte mycket alls. Jag ska nu testa och se om jag kan bli av med förkylningen genom att äta så lite kolhydrater som möjligt - igen.
Sofie
Kolhydrater<3
Jag har nu gått tillbaka till mit forna leverne. Igår (första dagen av frihet!) åt jag på subway med Jessica. Smällde i mig en hel macka, utan att bli överdrivet mätt. Till middag åt jag sedan makaroner, korv och ketchup.
Imorse drack jag mjölk till frukost. Ni anar inte hur gott det var. Har verkligen saknat mjölken. Inte nog med det så har jag vräkt i mig ett originalmål med cola + tacodipp från max, en tekaka med messmör och nybakade cookies (råkade kanske äta lite av smeten också...).
Jag njuter för fulla muggar. KOLHYDRATER!<333 Och jag måste ju påpeka att jag aldrig mått bättre!
Subway
Men jag vet att det upplevdes olika inom gruppen, Josefin tex hon kände inte av någonting, men det får hon berätta mer om själv..
Nu är dieten klar!
Jag har sett till så det finns bröd framme tills frukosten imorgon (efter testerna) vilket är väldigt väldigt efterlängtat. Jag ska även göra min viktkontroll imorgon vilket jag har glömt under veckan. Jag tror inte att jag har gått ned så mycket utan det mesta var första veckan. Däremot har jag gått ned en (kanske två) storlek(ar) i jeans och två hål i skärpet vilket känns väldigt bra. Jag har en känsla av att även mina fötter har krymt lite fast det kan vara ren inbillning, jag vet inte alls om de är så.
Sofie
Slut
Last supper
Imorgon går man tillbaka till sitt forna liv. Jiiipppiiiie!
Nu måste jag kolla blodsockret igen. Vi ska väl försöka få till en finfin blodsockerkurva sedan.
Slutet är nära
Annars så kan jag berätta att jag har försökt plugga inför ett kemiprov, men det känns som om ingenting fastnar och jag känner mig ännu mer blåst. Får se på måndag om jag förstår bättre vad som står i boken då, om det är bristen på kolhydrater som gör mig så osmart. Den som lever får se helt enkelt.
Upploppet
Nu är vi iallafall inne på upploppet. Känns skönt, men jag kommer ändå inte våga äta som vanligt igen för jag är rädd att jag ska må så dåligt som jag gjorde de första dagarna.
Promenad
Imorse så gick jag till skolan, är väl typ 5 kilometer dit och det gick bra, men sen när jag kom till skolan så blev jag jättetrött och har varit det hela dagen. Vet inte om det beror på att jag inte åt någon frukost eller om det helt enkelt berodde på något annat.
Blodsockerkurva
I torsdags kontrollerade jag min blodsockerkurva efter att vi hade kommit fram till att vi skulle kolla var 30:e minut efter vi hade ätit. Jag hade höga värden, helt klart även fast jag inte hade ätit på flera timmar och jag vet inte varför. Maten jag åt var torsk, championer, tomat, gurka, creme fraiche med örtkrydda och ytterliggare grönsaker.
Före: 5,6 mm/l
Efter
30 min: 5,7 mm/l
75 min: 6,0 mm/l (glömde bort tiden)
105 minuter: 5,1 mm/l Förlängde en halvtimme för att inte det nya resultatet skulle komma för tätt inpå
Den sista stickan fick jag error på så det resultatet vet jag inte.
I lördags kontrollerade jag att jag fortfarande var i ketos, vilket jag också var. Jag har helt glömt bort att kolla hur det går med viktnedgången och midjemåttet vilket jag ska försöka komma ihåg att kolla imorgon. Hälsan för dagen är bra, endast otroligt trött efter helgen. Skönt att vara hemma och kunna äta igen. Blomkålsmos har jag provat idag, smakade mycket bättre än vad jag hade väntat mig, till var det köttfärsbiffar rullade i bacon. Efterrätt var liknande äppelpaj som såg otroligt god ut, själv tog jag en kopp te och lite ost.
Sofie
Kolhydrater tillhör cuper!
Närmaste livs-butik var stor som Icanära och såg ut att ha ett någorlunda sortiment av varor med lite eller utan kolhydrater, men icke. Efter lång söktid hittade jag en naturell soyayoghurt som var bioekologisk och under den tillåtna gränser för kolhydrater. Efter ett inköpt köttbullspaket och en yoghurt som jag fick äta kände jag mig på strålande humör motför på morgonen. Lyckan varade dock inte länge efter att jag hade smakat på yoghurten som visade sig vara det (ursäkta språket) jävligaste jag någonsin smakat! Jag tänkte inte på den var gjord av soya och att den var ekologisk utan var bara glad över att jag äntligen hade hittat något jag fick äta. Köttbullar fram till middag. Kycklinggryta och sallad vart middagen och naturligtvis bullens dag denna dag (lördag). Även senare på kvällen åt jag köttbullar som var det enda jag kunde äta.
På söndagen åt vi frukost klockan 5 svensk tid, naturell yoghurt med solrosfrön i, lite prinskorv och några köttbullar. Även idag var mitt ägg grönt och luktade sur fisk, däremot inte de andras. Tog med två ägg till fika för att komplitera med mina köttbullar till senare på dagen i hopp om att då kunna äta dom. Under första matchen (som började 7.00 svensk tid) mådde jag riktigt riktigt dåligt. Det kändes som om min mage hade bildat en enda stor knut. Jag kunde varken stå, gå, ligga eller sitta. Under närmaste 2 timmarna hann jag proppa i mig 4 eller 5 alvedon samt en järntablett eftersom jag misstänkte järnbrist också. Två gurkskivor åt jag vid 9-snåret och nästa tillfälle var middagen 18.00 svensk tid. Jag tänkte äta lite mat på färjan men utbudet var inte så stort, priset skyhögt samt att jag inte kände mig särskilt hungrig - kan vara för att tabletterna fortfarande hade sin verkningsgrad då. På resan hem började jag fundera varför jag mått så dåligt och kom fram till att det kan ha varit för att jag fick i mig alldelles för lite fett under denna helg. Efter att ha kört fel (en av ledarnas fel) ca 1 timme åt fel håll kom vi äntligen på väg hemåt och middagsstoppet på McDonalds i Söderhamn. I bilen hade jag ätit lite mörk choklad men det räcker inte. Fett var det jag behövde så för att göra ett undantag tog jag endast hamburgare med extra ost på till middag, lite små morötter och en stor vatten. Vad mycket bättre jag mådde direkt efteråt!
Visst går det att äta utan kolhydrater en cuphelg också, men då får man räkna med att ha med sig ett kylskåp själv med alla varor. Inte ens morötter fanns det att köpa på den lilla butiken jag var på. Mellan matcherna passar det väldigt bra med någon macka eller frukt. Jag hade kunnat äta morötter om det fanns att inhandla.
Jag ska vara helt ärlig - jag kommer aldrig att utsätta varken mig eller mina lagkamrater för att jag ska fortsätta äta såhär under fler cuper eller träningsläger - ALDRIG. Stå över chips och godis på kvällarna kan jag göra, men inte alla dessa kolhydrater i bröd och pasta. Jag var långt ifrån mig själv och min mage levde inte heller livets glada dagar. Jag har nu förberett mig på att det kanske inte går smärtfritt att byta tillbaka till vanlig kost igen. Förmodligen kommer jag att äta mindre kolhydrater och socker, men defenitivt inte sluta med dom.
Sofie
En vecka kvar!
Nu kämpar vi sista veckan! Sista veckan utan kolhydrater i hela mitt liv! Tänk er! nästa måndag slipper jag tänka på vad jag får och inte får äta. Då kan jag äta vadfan (ursäkta svordom) jag vill! Jag längtar ihjäl mig!
Det första jag och Jessica ska äta på måndag är en macka på subway. Guuud vad jag kommer njuta.
Middag

Söndagsmiddag
Jessica
Chokladkaka
Recept på kakan (12 st, 180 grader)
150 gram choklad (minst 70%)
75 gram smör
2 stora ägg
Knappt 1 dl sötningsmedel
75 gram hackade pecan eller valnötter
Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen och smält den med.
Vispa ägg och sötningsmedel, häll i smörchokladblandningen och vispa lite till.
Blanda i nötterna. He smeten i 12 st aluminiumformar grädda i ca 5 minuter.

Varje form innehåller 5 gram kolhydrater
Jessica
Kanelbulle

Jessica
Kliande utslag
blocksockerkurva mm
Idag, eller rättare sagt om en liten stund, påbörjar jag en resa till Åland, en cup med laget. Standard på dessa resor är statoilbaugetter samt McDonalds så det kommer bli kännbart. Imorse gjorde jag en egen sallad för att ta med med tanke på att en baugette inte är det bästa i denna diet. Salladen består av isbergssallad, gurka, tomat, röd paprika, avokado, feta ost, skinka och ägg. Som dressing har jag med majonäs med hög fetthalt.
Ytterliggare information kommer till veckan, kommer hem sent på söndagkväll.
Sofie
Mums
Tror även att mamma har bakat en kaka som tydligen ska vara tillåten att äta. Får höra mer med henne när hon kommer hem, om jag får äta den så återkommer jag med ett utlåtande. Det är inte så långtid kvar av denna månad heller, känns som om det har gått lättare än vad jag trodde.
Blodsocker
Innan jag åt visade den lilla mätaren 4,0 mmol/liter
Efter 1/2 h: 4,7 mmol/liter
Efter 1 h: 4,9 mmol/liter
Efter 1,5 h: 4,9 mmol/liter
Efter 2 h: 5,0 mmol/liter
Det ska bli spännande att efter de här veckorna kolla hur det ser ut efter att man ätit en kolhydratrik måltid.
/olivia
Kesoplättar (ingen varning)
Smaken är väl som sagt som baken...
Mitt kesoplättsrecept: (som inte är mitt, utan hittat någonstans på internet)
250 g keso
2 ägg
2 msk kokos
Kanel & kardemumma
Bara att röra ihop och steka (i ett hav av smör).
Det verkar ju vara nåt liknande det Jessica hade provat (förutom att grädden vad utbytt till keso), men jag rekomenderar verkligen de plättar jag gjorde!
/olivia
Varning!
Första tuggan var helt okej, men sen gick det bara utför, jag och mamma klarade inte ens av att äta en så det slutade med att vi gjorde ny mat. Annars flyter dagarna på som vanligt, man känner att man har kommit in i det här på allvar nu så känns inte konstigt och omständigt längre.
Den här veckan så ska vi ta vårt blodsocker varje halvtimme i två timmar efter att vi har ätit för att se om det är någon skillnad, och inte vet jag om jag gjort något jättefel eller om det är så det ska vara. För strax efter vi hade ätit hade jag 3.2, efter en halvtimme hade jag 3,4 och efter en timme 3,8 och en och en halv timme 4,1 och den sista nu efter två timmar så hade jag 4,4. Jag hade fått för mig att det stiger när man äter och sjuker efter några timmar, men så fel man kan ha. Ska bli intressant att höra vad det andra i gruppen har fått fram för resultat.